Affiliate Marketing

Affiliate-Marketing-ExplanationZeker als je actief bent in de marketingsector dan is de term Affiliate Marketing er één die je vast weleens voorbij hebt horen komen. Maar de vraag die daar in de meeste gevallen op volgt is wat is het nu eigenlijk precies. Affiliate Marketing houdt in dat er op jou website producten van een andere aanbieder te zien zijn. Als een bezoeker van jouw website deze banner aanklikt en vervolgens een product koopt in de webshop van de derde partij, krijg jij een commissie over de verkoop voor het doorlinken van de consument (Intemarketing, N.D.).

Wat is Affiliatie Marketing
Affiliate Marketing houdt in dat je advertenties van derde op je eigen website plaatst, met als doel om producten en services deze bedrijven onder de aandacht te brengen bij je eigen bezoekers. Als een bezoeker op deze advertentie klikt en op de website van de adverteerder een product of service koopt, dan verdien je over de aankoop een commissie voor het doorverwijzen van de consument. De bedragen die je kunt verdienen verschillen sterk van waarde, het is bijvoorbeeld afhankelijk van de waarde van het gekochte product (Ondernemen & Internet, N.D.).

Hoe organiseer ik Affiliate Marketing
Als webwinkelier hoef je natuurlijk niet zelf opzoek naar partners om Affiliate Marketing uit te voeren. Om het op een juiste manier uit te voeren kun je je webwinkel aansluiten op een zo genaamd Affiliate Netwerk. Dit netwerk van publishers zorg voor de integratie van Affiliate Marketing met je webwinkel en dat je advertenties te zien zijn bij andere gebruikers van het netwerk (Frankwatching, 2015).

Als webwinkelier ben je wel verantwoordelijk voor de productinformatie die je indient. Je kan al je producten of slechts een selectie hiervan aanmelden als zogenaamde feed. Feed is een combinatie van diverse informatie van een product zoals productnaam, locatie van de afbeelding, huidige voorraad en de prijs van het product. Eigenlijk is het dezelfde informatie over je producten die ja als webwinkel ook nodig hebt om op vergelijksites te komen zoals beslist.nl en kieskeurig.nl (Frankwatching, 2015).

Op welke manier kan ik commissie verdienen
In het Affiliate programma is het mogelijk om op verschillende manieren geld te verdienen aan de advertenties. Het beperkt zich niet enkel tot het feit dat de consument iets gekocht moet hebben in de webwinkel. Je kunt hierbij ook denken aan bijvoorbeeld ‘Pay Per click’ dan krijg je een bedrag enkel omdat een bezoeker op de advertentie heeft geklikt. Hier onder staat schematisch weergegeven welke verdien mogelijkheden er zijn.

Pay Per Lead (PPL) Je krijgt als webwinkelier alleen betaald als de persoon die op de banner klikt, zich registreert en persoonlijke gegevens achterlaat zodat de adverteerder contact met hem of haar kan opnemen (Marketingterms-1, N.D.).
Pay Per Sales (PPS) Je krijgt als webwinkelier alleen betaald als de persoon die op de banner klikt, vervolgen ook een aankoop doet op de site van de adverteerder (Marketingterms-2, N.D.).
Pay Per Action (PPA) Je krijgt als webwinkelier alleen betaald als de persoon die op de banner klikt, en vervolgens een bepaalde actie doet. Het meest voorkomend zijn bijvoorbeeld een aankoop of een registratie (Marketingterms-4, N.D.).
Pay Per Click (PPC) Je krijgt als webwinkelier alleen betaald als de persoon die op de banner klikt, en wordt verwezen naar de website van de aanbieder (Marketingterms-3, N.D.).
Pay Per View (PPV) Je krijgt als webwinkelier betaald aan de hand van het aantal keer dat je een pop-up hebt laten zien aan de bezoeker (Internetmarketingleren, N.D.).

Mijn mening
Ik denk dat het zeker van belang is om als online bedrijf je bezig te houden met Affiliate marketing. Dit met name om dat je als bedrijf adverteert op de website van een ander in een andere branche, op deze manier wordt je bereik veel groter dan je alleen kunt bereiken via je eigen website. Starten met Affiliate Marketing is vrij eenvoudig je kunt bijvoorbeeld starten bij Daisycon. Je kunt je eigen aanmelden als adverteerder en/of publisher zodat je vandaag nog kunt starten met affiliate marketing voor je eigen website.

 

Bronnenlijst
Boersema, H., & Frankwatching. (2015, 11 juni). Webshops: verbeter je affiliate feed & laat geen geld meer liggen. Geraadpleegd van http://www.frankwatching.com/archive/2015/06/11/webshops-verbeter-je-affiliate-feed-laat-geen-geld-meer-liggen/

Internetmarketingleren.nl. (N.D.). Pay Per View? Geraadpleegd van http://internetmarketingleren.nl/ppv-pay-per-view/

Marketingterms.com-1. (N.D.). Pay Per Lead. Geraadpleegd van http://www.marketingterms.com/dictionary/pay_per_lead/

Marketingterms.co-2. (N.D.). Pay Per Sale. Geraadpleegd van http://www.marketingterms.com/dictionary/pay_per_sale/

Marketingterms.com-3. (N.D.). Pay Per Click. Geraadpleegd van http://www.marketingterms.com/dictionary/pay_per_click/

Marketingterms.com-4. (N.D.). Cost Per Action. Geraadpleegd van http://www.marketingterms.com/dictionary/cost_per_action/

Muildijk, E., & Intemarketing. (N.D.). Affiliate marketing. Geraadpleegd van http://www.intemarketing.nl/marketing/technieken/affiliate-marketing

Ondernemen & Internet. (z.j.). Affiliate Marketing. Geraadpleegd van http://www.ondernemeneninternet.nl/affiliate-marketing.html

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s